dilluns, 15 d’abril del 2013

Tres joves manresanes són multades amb 450€ per enganxar cartells


El passat 10 d’abril tres joves manresanes foren multades per la Policia Local per enganxar cartells. Emparant-se amb la nova ordenança de civisme, els agents multaren amb 450 € els joves que estaven enganxant diversos cartells on anunciaven per una banda un acte de memòria antifeixista en record a Guillem Agulló jove valencià assassinat per un feixista i per altre un altres cartells on denunciaven la ruïna que per la majoria de la societat suposa el rescat bancari amb diners de totes les contribuents.

Des de Arran Manresa i Manresa antifeixista volem manifestar que la nostra feina com a organitzacions polítiques requereix espais on difondre el nostre pensament crític i les nostres activitats. És per això que les parets de l’espai públic han estat  on històricament  els moviments socials han expressat lliurament les seves lluites per les injustícies que vivim. Negar-nos un dels canals que més utilitzem i necessitem per divulgar les nostres idees és obstaculitzar la feina de moltes persones que de forma totalment voluntària treballen per una societat sense opressions.

Aquestes dos organitzacions entenem doncs que aquestes multes responen a la voluntat de l'equip de govern de Convergència i Unió encapçalat per Valentí Junyent de perseguir políticament als que discrepem en les seves polítiques de retallades socials. Perquè, com ja es va denunciar fa uns mesos, aquesta ordenança de civisme aprovada per CIU, PP, ERC i PxC té entre d'altres objectius tallar la llibertat d'expressió de molts col·lectius i entitats que amb les seves lluites fan dia a dia una aportació a millorar la Manresa gris on ens porta Convergència i Unió. No oblidem que aquestes multes arriben en un moment de desesperació social on cada dia són més famílies les que han dit "prou" i han passat a l'acció per tal d'aturar aquesta estafa que alguns anomenen crisis, per tant comprovem com la por de les autoritats manresanes es manifesta intentant desmembrar totes les lluites privant de difusió als carrers i ofegant econòmicament amb severes multes.

Per tot això volem exigir la retirada dels 450€ de multa als tres joves i a la vegada la derogació d'una ordenança de civisme feta a la mida de l'status quo i els rics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada