diumenge, 10 de març del 2013

Contra l'ofensiva patriarcal i feminista, el jovent plantem cara!


El 8 de març és el dia que els governs, i totes les institucions que representen, parlen d’igualtat i paritat fent-nos creure que es treballa fermament per aconseguir una societat on no hi hagi diferències de gènere. L’endemà, però, continuen amb polítiques que reforcen l’ofensiva patriarcal. És per aquest motiu que Arran Manresa ha dut a terme aquestes accions per recordar de forma permanent que cada dia és 8 de març, dia de la dona treballadora.


La llista de greuges a la dona és llarga i hi estan involucrats tots aquells governants que divendres s’omplien la boca de bones paraules. En són un exemple les polítiques de prevenció de la violència de gènere que actuen, en el millor dels casos, quan la dona ja ha patit l’agressió; l’esquerda salarial del 20%; les diferències de sou, condicions i reconeixement entre una feina feta per un home i una feta per una dona. A més, els governants parlen d’accés igualitari als llocs de treball quan les seves retallades fan que moltes dones hagin de tronar a la llar; o sobre el dret a decidir i no es pronuncien sobre el poder decidir cadascuna sobre el seu propi cos.


El perquè de tot aquest engany té un nom: Patriarcat. Aquest és un sistema de relacions basat en la dominació. Un sistema de símbols, institucions i relacions de què s’aprofita el capitalisme per garantir la seva estabilitat. Reconeixem les estructures patriarcals en la discriminació salarial per causa de gènere, en la violència conjuntural, en la divisió sexual del treball o en l'assajament sexual a la feina.

Com a joves ho tenim clar, i no deixarem que el sistema Patriarcal ens dicti com ens hem de comportar, pensar o actuar, i lluitarem cada dia per reivindicar els nostres drets. Perquè com a joves sabem que cada dia és 8 de març, i ho demostrarem. Hem pres la decisió de lluitar pel feminisme, i tenim clar que la revolució o serà feminista o no serà.

És per tot això que des d’Arran Manresa hem volgut reivindicar la diada del 8 de Març i dotar-la d’una crítica profunda al sistema patriarcal que regeix i dicta les nostres relacions personals però també volem manifestar que –com duem a terme des de fa molts anys el jovent de l’Esquerra Independentista- seguirem denunciant i combatent tant l’opressió patriarcal com la resta de misèries a la que ens condemnen l’Estat espanyol i el capitalisme dia rere dia i durant tot l’any perquè tenim clar que només acabant amb l’opressió nacional, social i de gènere serem lliures realment  i tenim clar que això només ho aconseguirem lluitant. Perquè només lluitant tenim futur! Independència, socialisme i feminisme!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada