diumenge, 10 de març del 2013

La bandera feminista oneja a la torre Santa Caterina


La bandera lila oneja a la torre Santa Caterina
L’acció s’emmarca en el 8 de Març, dia de la dona treballadora, i va acompanyada d’altres accions com la pintada d’un mural a les vies de la Renfe o l’edició d’un vídeo.

Des de dijous al vespre, la bandera lila oneja junt amb la senyera a la Torre Santa Caterina com a símbol de la voluntat de la necessària conquesta del discurs públic per part de la lluita feminista.

D’altra banda, dos murals impregnen de color violeta la ciutat. Un d’ells, pintat conjuntament amb el col·lectiu feminista Acció Lila, està situat al final del C/Alfons XII i recull un fragment del poema ‘8 de març’ de Maria Mercè Marçal: “Hereves de les dones que cremaren ahir farem una foguera amb l’estrall i la por”.


L’altre, pintat a la sortida de l’estació de la Renfe de Manresa, al costat de les vies en una de les fàbriques abandonades i ben visible per als usuaris del tren pren per consigna “independència, socialisme, feminisme” .
En destaca considerablement la part “feminisme”  ja que l’alliberament de l’opressió patriarcal és un dels tres eixos indestriables de lluita i tant important i lligat amb la lluita per la independència dels Països Catalans i la construcció d’un sistema al servei de les classes populars que superi la injustícia i misèria capitalista.


Les accions en clau feminista no s’acaben aquí des d’Arran Manresa també hem editat el nostre propi vídeo – a part de l’editat nacionalment per Arran-  a través del qual pretenem fer prendre a les joves manresanes consciència de l’opressió de gènere que patim. Així animar a prendre part en la lluita a favor d’unes relacions personals lliures. 

Mural sortida de l'estació de la RENFE
Mural C/Alfons XII

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada